<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1932152440385159&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Årets høydepunkter fra RoKLive

Årets store liveevent fra Rockwell Automation var RoKLive og ble holdt i Gøteborg 24. til 27. oktober. RoKlive er arvtageren til Rockwells TechED, og er et arrangement ment for alle som jobber i industrien med drift, vedlikehold og engineering. Arrangementet er ment for å vise deltagere hvordan ny teknologi kan tas i bruk for å fremme lønnsomhet i din virksomhet.

På årets event hadde vi over 125 forskjellige sesjoner å velge imellom. Her ble det vist beste praksis, diskusjoner, demonstrasjoner, praktiske hands-on øvelser og keynote-presentasjoner til Rockwell’s Connected Enterprise konsept. Det var med andre ord mye nyttig input. I dette blogginnlegget ønsker jeg å trekke frem noe av det jeg anser som høydepunktene fra årets arrangement.

shutterstock_524188519 (1)-2
 
Logix-plattformen

Studio 5000 er Rockwell sin programmeringsplattform for industriell kontroll, og er en favoritt hos mange ingeniører som jobber med kontrollsystemer. Softwaren blir kontinuerlig utviklet, og vi fikk demonstrert og testet de nye funksjoner og muligheter. I Studio 5000 Logix designer v34 fikk vi flere muligheter med tanke på sikkerhet, raskere nedlasting/online endring av program, samt støtte for ny hardware.

Du kan lese mer om Logix Designer her.

 

Ny skyløsning

FactoryTalk Design Studio blir Rockwells nye skybaserte løsning for programmering og system design. Løsningen fremmer samhandling mellom ingeniører, og vil bli et godt verktøy for de som ønsker å samarbeide uten nødvendigvis å samlokalisere. Målet med løsningen er å kombinere moderne programvareutviklingspraksis med velprøvde programmeringsmetoder for industriell automasjon. Teamene kan jobbe mer effektivt for å skape neste generasjon automasjonssystemer.

Er du interessert i å lese mer? Rokwell har en side om løsningen her.

Rokfest

 
Årets store nyhet kommer snart

På Rocklive var det også anledning til å teste Factorytalk Optix. Dette blir Rockwell sin nye visualiseringsplattform. Den er ikke lansert enda, men vil bli tilgjengelig i slutten av 2022. Dette kommer til å bli en moderne og flexibel software med masse muligheter, og mer åpen enn det vi kjenner til fra før i denne sjangeren. Lisensieringer blir avhengig av hvilke funksjonalitet en ønsker (tokens), og ikke hvor mange bilder eller tags en har. Det vil også bli lansert HMI paneler, som er ment for samme software. Dette er en spennende nylansering som mange vil kunne ha god nytte av!

Følg med på info om FactoryTalk Optix her.

 
RoKFest

RoKLive er ikke bare faglig, det handler også om å knytte nye kontakter og styrke de relasjonene man har. På arrangementet får du møte Rockwell sine ansvarlige for produktene, og andre eksperter innen fagområdene. Du får også pratet med likesinnede, konkurrenter og kunder. Dette er en viktig del av arrangementet, og RoKFest som ble holdt den ene kvelden legger til rette for dette. Festen gav oss god musikk, god mat og gode minner.

Takk til alle som var med! Og til dere som ikke rakk å melde dere på i år: husk det kommer en ny mulighet til neste år.  

 

Last ned e-guide: overvåking av maskiner og utstyr

Skrevet av Alexander Krokvik Rostom

Alexander Krokvik Rostom er forretningsutvikler innenfor Metall & Infrastruktur. Han jobbet først som elektriker, før ingeniørutdanning, og begynte i Triple-s i 2005. Her har han jobbet med support og prosjekter på teknisk, før han gikk over til salg som produktansvarlig og videre til forretningsutvikler. Han brenner for å finne gode løsninger og har også ansvaret for løsningsarkitektene på Automasjon. Alexander mener at kompetanse er bærebjelken i norsk industri. Evnen til å ta til seg ny teknologi på en økonomisk og fremtidsrettet måte, vil avgjøre hvem som kommer til å gjøre det bra i fremtiden.

Topics: Automatisering

Abonnér på bloggen