<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1932152440385159&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Smartere og mer bærekraftig produksjon

- En blogg fra Triple-S

Oppsummering av ROKLive 2024

Årets ROKLive i regi av Rockwell Automation ble avholdt i vakre Madrid fra 26. til 29. februar. Triple-S var der med sammen med over 30 engasjerte deltagere fra Norge, og var godt representert på årets event. 

ROKLive er kjent for å være en sentral begivenhet for å utforske nyheter, trender, og innovasjoner innen industriell teknologi, og det er også mulighet for å delta på utallige kurs, sessions og demonstrasjoner. Ettersom Rockwell sin portefølje er enorm, var temaene veldig variert og omfattet alt fra hvordan starte å programmere en PLS, til mer avanserte sessions innenfor nettverk og datainnsamling.

Årets event var dessuten historisk, med en deltakermengde på over 1400. Det betyr at det er det største ROKLive EMEA-arrangementet avholdt til nå. 

Kunstig intelligens i fokus

Vi fikk god innsikt i nye trender, og hvordan industrien er i ferd med å endre seg. Noe av det som utmerket seg mest, var bruken av AI (kunstig intelligens) i industrien, og hvordan AI kan benyttes på alle plan. AI er i full fart på vei inn i komponentene våre, for eksempel i frekvensomformere som optimaliserer driften selv, og sier ifra når noe er i ferd med å gå galt. Vi vil også få AI inn i programmerings-software. 
Mange har prøvd AI-chatboten ChatGPT. Av den kan du få hjelp til generering av kode i mange programmeringsspråk, til konvertering av kode, og du kan også få bistand til tolkning av gammel og avansert kode. Denne typen hjelp er nå på vei inn i vår egen software. Med denne teknologien kan vi forenkle hverdagen vår, spare på timebruk, og få mer kosteffektive prosjekter og løsninger. Det vil kort sagt bli enklere å løse vanskelige og tidkrevende oppgaver. Tar vi ikke i bruk dette, vil vi antageligvis bli forbigått av konkurrenter som benytter det. 
Det er ikke rart Rockwell har fokus på AI, for denne teknologien benytter de når de selv når de skal utvikle og forbedre sine egne produkter. Det gjør at de kan lansere nyheter raskere, bedre og med lavere kost. Så virkelig AI i alle ledd.

Et sosialt treffpunkt

ROKLive er også ment som et sosialt arrangement, der det er mulighet til å knytte kontakt både med kunder, konkurrenter og leverandører. Alle er samlet på samme sted, og ukas aller største høydepunkt er kanskje ROKFest med god mat og godt selskap. Her ble en mengde problemer ble løst med gode diskusjoner og masse engasjement.
Triple-S ønsker å takke alle som deltok for å gjøre ROKLive 2024 til et minneverdig arrangement. For dere som gikk glipp av årets event, kommer det en ny sjanse til neste år.  Vi ser frem til å møte gamle og nye ansikter, og til å igjen dele kunnskap, utforske nye teknologier, og bygge relasjoner i bransjen. 

Les mer om årets arrangement på Rockwell sine sider her.

Skrevet av Alexander Krokvik Rostom

Alexander Krokvik Rostom er Head of Automation i Triple-S. Alexander begynte i Triple-S i 2005, her har han jobbet med support og prosjekter før han gikk over til salg som produktansvarlig og videre til forretningsutvikler. Han har i dag ansvaret for Automasjonsavdelingen i Triple-S. Alexander mener at kompetanse er bærebjelken i norsk industri. Evnen til å ta til seg ny teknologi på en økonomisk og fremtidsrettet måte, vil avgjøre hvem som kommer til å gjøre det bra i fremtiden.

Topics: Automatisering, Utvalgt, AI

Abonnér på bloggen