<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1932152440385159&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Smartere og mer bærekraftig produksjon

- En blogg fra Triple-S

Norsk industri trenger mer robot-teknologi!

I 2020 ble Norge ranket på 27.plass i en global undersøkelse om utbredelse av roboter utført av IFR (International Federation of Robotics). Selskapet #HowToRobot, har i samarbeid med NFEA, utgitt en rykende fersk rapport om robotisering i det norske markedet. Her pekes det på at markedet er langt fra mettet og at det trengs flere leverandører og mer kompetanse inn.

Triple-S tar utfordringen og vi er nå leverandør av robotteknologi og kompetanse til det norske markedet.

Lær mer om våre samarbeidende roboter


Det norske arbeidsmarkedet har rekordlav arbeidsledighet og det er vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Samtidig har industrien et stort potensial i å automatisere arbeidsoppgaver som i stor grad er manuelle, repeterbare, farlige eller lite ergonomiske. Det handler ikke om å redusere antall industri arbeidsplasser, men å utnytte den arbeidskapasiteten vi har. For industrien er det også en kamp om å kapre fremtidens arbeidstakere. Før var det enklere å få ansatte til å gjøre repeterbare og «dumme» oppgaver, i dag er det vanskelig å rekruttere til slike stillinger.

Norsk industri består av flest små og mellomstore bedrifter. For mange av disse har robotteknologi vært sett på som uoppnåelig, gjerne på grunn av pris og kompleksitet. Mange er nok også usikre på hvordan man skal ta i bruk denne type teknologi.

Den samarbeidende roboten

Det finnes mange typer roboter og mange tenker nok umiddelbart på den klassiske industri roboten som er både stor, dyr, lite fleksibel og må gjerdes inne som et annet vilt dyr! Det er imidlertid en type robot som passer spesielt godt inn i mange norske industri bedrifter og det er den samarbeidende roboten, også kalt cobot. En cobot har mange egenskaper som vil være forlokkende for mange:

Lite fotavtrykk og plass – Coboten er gjerne liten og den har innebygde sikkerhetsfunksjoner som gjør at den ikke må gjerdes inn eller tar opp verdifullt areal som de større industri robotene.

Mange bruksområder – Coboten kan utføre og ta over svært mange menneskelige arbeidsoppgaver som i dag er manuelle og repeterbare. Dette kan f.eks være liming, polering, skruing, sammenstilling, kvalitetskontroll osv.

Flyttes etter behov – Coboten kan gjerne flyttes der det er behov for den. Kanskje den står en uke og sammenstiller en batch av produkter, mens den uka etter brukes til polering.

Trenger ikke rakettforskere – Coboten er lett å programmere og egne ansatte kan bruke sin egen kreativitet til å finne nye bruksområder hvor en cobot kan skape verdi. Samtidig kan man bruke ekstern kompetanse for å få hjelp til mer komplekse applikasjoner som krever integrasjon av coboten inn mot andre systemer.

Kort tilbakebetalingstid – Coboten er ikke dyr og den krever normalt ikke store investeringer til montasje, programmering eller igangkjøring. Tilbakebetalingstiden er normalt mindre enn ett år, det gjør den spesielt attraktiv for små og mellomstore bedrifter.

Nå kan du få robotteknologi hos Triple-S

I Triple-S har vi mer enn 30års erfaring med å levere automatisering til norsk industri. Vi utvider nå vår portefølje og introduserer en serie med svært kosteffektive samarbeidende roboter fra AUBO Robotics. Vi gleder oss til å bringe robotteknologi og kompetanse ut til både sluttkunder, maskinbyggere og system integratorer.

Les mer om våre samarbeidende roboter her

 

Kontakt oss for en uforpliktende prat om Samarbeidende Roboter

Skrevet av Eiliv Elvebakk

Eiliv Elvebakk er administrerende direktør i Triple-S. Han har over 25 års erfaring innen automatisering og digitalisering. De siste 22 årene har han jobbet i Triple-S hvor han i mange år har kombinert teknisk utførelse med ledelse. Her har han levert tekniske løsninger for automasjon og digitalisering. De siste årene har Eiliv hatt et sterkt fokus på selskapets utvikling og strategi. Han brenner for å gjøre norsk industri konkurransedyktig og bruke teknologi som et virkemiddel.

Topics: Digitalisering, Automatisering

Abonnér på bloggen